tiistai 29. tammikuuta 2013

Snap Button

Uusin lasten Ottobre korkattu!
Kiva että pojan paitaankin löytyi jotain piristystä, jotain muuta kuin se nappilista tai kaulukset :-)


Kangas: Helikopterit Jofotex, raidat Royal-tuote
Kaava: Snap Button, Ottobre 1/2012
Koko: 122cm
Kaavamuutokset: muutama lisäsentti helmaan ja hihoihin, tuplahihat

Kaava oli hyvä, sopusuhtainen. Rutiinisti lisäsin muutaman sentin helmaan ja hihoihin, mutta leveys oli hyvä.
Moneskohan tuplahihapaita tuli nyt peräkkäin pojalle... No mutta nyt sitten kyllä jo riittää tuplahihat vähäksi aikaa =D

Nuo ylimmäiset nepparit olisi voinut jättää laittamatta, ovat vähän liian ylhäällä. 
Pääsin kokeilemaan nepparin irrotustakin kun yksi meni niin ohi rivistä. Pikkumeisselillä kun väänsi niin aika nätisti sai irtoamaan.
Punainen kanttaus valikoitui tähän oikeastaan vain siksi, että mikään (monista) vihreän sävyisistä resoreistani ei ollut samaa sävyä tuon limen kanssa.


Molemmille kankaille iso plussa siitä että ne oli ihanan helposti leikattavia, ei tarvinnut vedätellä niitä suoraksi vaan asettuivat melkein kuin itsestään leikkuupöydälle.

perjantai 25. tammikuuta 2013

Kun alkaa mennä pieleen...

Housujen ompelu pojalle ei ole niitä inspiroivimpia asioita, kun tiedossa on, ettei mene kauaa niin polvet on puhki =)
Jostain syystä minä tykkään sivusaumattomista housuista paljon. En ole niitä pojalle kuitenkaan tehnyt, kun olen kokenut taskuasian ongelmalliseksi; Miten tehdä taskut jotka ei näytä "irrallisilta". No vastaus tähän oli tämä Odakota-housumalli. Kiva idea tuo poikkisauma, johon taskut yhdistyvät oikein mukavasti ja plussaa tietysti myös siitä että nämä housut tulevat matalammasta kangaspalasta =D


Olin oikein huolellinen ja piirsin taskujen paikat lahkeisiin.
Taskujen kiinnitikkaus tuotti päänvaivaa kun yläreuna oli niin paksu ja kone vain jumitti yhteen kohtaan (yleensä tätä ei tapahdu minun koneella, mutta nyt jostain syystä niin kävi).
Purin tikkaukset useaan kertaan (niin monta kertaa että kangas alkoi jo kärsiä niin etten enää uskaltanut purkaa) ja lopulta oli tyydyttävä tähän, somasti kieroihin tikkauksiin :-/


Kun taskut oli saatu paikoilleen, huomasin että nehän on housujen TAKAPUOLELLA. Että se siitä huolellisesta taskun paikkojen piirtämisestä. Housut lensi sitten tilkkukoppaan.

Muutaman päivän rauhoituttuani kaivoin housun tekeleet uudestaan esille - taskuja ei kärsinyt purkaa joten päätin yrittää muokata yläosaa, takapuoli eteen ja toisinpäin. Jos eivät mahtuisi enää pojalle, niin menevät sitten kiertoon.
Tässä kohtaa vyötärö madaltui tietenkin niin että siihen tulisi sitten resori. Juu niin musta resori tietysti. Vaan kun mallasin resoria housuihin, huomasin että mustaksi kuvittelemani college olikin tummansininen. Vähän jo sävyeroa kyllä olin huomaavinani kun musta-valkoraitaterettä ompelin taskun reunaan.

Muka kiva idea oli laittaa myös solmimisnauhat raidallisesta kankaasta, miten sitä sitten ompelee nätisti, mustalla vai valkoisella langalla?! Eipä sitä kaikkea osaa ajatella näköjään etukäteen.


Mutta siinäpä ne nyt on valmiina ja ihan käyttökelpoiset housut kuitenkin.
Jos jotain hyvääkin sitten, niin tulen varmasti tästä lähtien tarkistamaan taskujen paikat moneen kertaan ennen ompelua =)


Kangas: Eurokankaan collegea
Kaava: Etäistä sukua Saimille (Ottobre 1/2009) ja taskut Odakota-housuista (Ottobre 1/2012)
Koko: 122cm


sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Sieniretki

Pitihän se meillekkin saada ensimmäinen huppumekko =)


Kangas: Sieniretki-velour Selialta, pallotrikoo hamstereista
Kaava: Oma
Koko: noin 98cm


Kyllä se vain näyttää niin kivalta pienen ihmisen päällä! Ja neiti, joka rakastaa taskuja ja huppuja, oli niin iloinen uudesta mekosta <3


Tällä mallilla tulee varmasti lisääkin mekkoja meille ;)

Alunperin oli ajatus laittaa rengasnepparit, mutta valkoiset kamit sopikin minusta tähän niin hyvin että päädyin sitten niihin.



perjantai 18. tammikuuta 2013

Zig-Zag

Mun teki mieli neuloa siksakkia. Syntyi kolmet sukat.



Hatara muistikuva oli kuinka siksakkia neulotaan, reunoilla lisätään, keskellä kavennetaan.
Ensin tuli pienimmät, tytön sukat, niissä tuo siksak-kuvion kärki jäi jotenkin rumaksi ja tylpäksi, joten seuraaviin muutin vähän tekniikkaa ja tulikin paljon paremmat.


Malli: Siksakkia perussukkiin omasta päästä.
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5mm
Kulutus: 61g, 78g, 88g

Ja hiphei! Nyt on seiskaveikkavarasto melkein tyhjä! Saan siirtyä miellyttävämpiin sukkalankoihin hyvällä omatunnolla =)

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Linnunradalla

Vihdoin linnunratani muuntui vaatteeksi! Syksyllä kun tätä tilasin, odotin tuon oranssin värin olevan murretumpi ja kun se osoittautuikin noin kirkkaaksi, kangas jäi kaappiin kun en oikein osannut siitä mitään alkaa tekemään. Aika ja totuttelu teki tehtävänsä - nyt halusinkin siitä itselle jotain. Pähkäilin pitkien ja lyhyiden hihojen välillä ja sitten päädyin tekemään hihattoman; alla voi pitää nyt pitkähihaista ja kesällä lyhythihaista :-)


Kaava oli jo apilatunikasta tuttu, hyväksi todettu eikä siihen tullut taaskaan tehtyä muita muutoksia kuin hihat jätin pois.

 
Kangas: Linnunratatrikoo Majapuulta
Kaava: Stitch Details, Ottobre 5/2012
 

Nyt on värikästä  =D

maanantai 14. tammikuuta 2013

Mollyni mun

Tämä pipomalli on jo jonkin aikaa ollu mielessä toteuttaa. Siinä on sitä mitä pipolta haluan: se on tiivis, ei reikäneuletta tms mutta siinä on kuitenkin jotain jujua.



Malli: Molly
Lanka: Drops Karisma, tumma sinappi
Puikot: 3,5mm
Kulutus: 85g 

Lanka oli minulle uusi tuttavuus, kivan pehmoista. Jos kestää käytössä hyvänä, tulen varmasti neulomaan tästä langasta jatkossakin. Myöskin väri on uutta minulla :-)



keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Puhtaalta pöydältä

...alkaa tämä käsityövuosi. Nimittäin uudesta kaavakansiosta, johon ompelin aluksi kannet.




Vielä tyhjä. Ajattelin koota tänne ne kaavat mitä eniten tulee käytettyä, ovat sitten helposti löydettävissä. Nyt ne on muovitaskukansioissa vailla mitään järjestystä niin sen oikean etsimisessä on aina oma hommansa.

Uusi vuosi tuo mukanaan uusia tuulia meillekkin, mutta vasta syksyllä, esikoisen aloittaessa eskarin ja pienemmän päivähoidon kun tämä äiti palailee työelämään monen vuoden hoitovapailta. Eli myös kalenteri pitäisi kai ottaa jossain vaiheessa taas käyttöön ja siihenkin kannet tietysti sitten tehdä.
Mutta kevät nautitaan vielä kiireettömistä aamuista ja käsityöajasta, joka varmaan syksyllä vähenee melkoisesti. Siispä olenkin miettinyt vähän mitä vielä haluaisin tehdä/kokeilla, jotain uusia juttuja varmaan tulossa siis kevään aikana =)