perjantai 23. marraskuuta 2012

Bambeja ja sateenkaaria

Metsolan Bambi-kangas on ihan kiva, mutta ei niin kiva että sitä olisi tullut itselle hankittua siihen hintaan. Hamstereista onnistuin saamaan pienen palan sopuhinnalla, josta riitti juuri tämän tunikan/mekon etukappaleeseen. Raitakankaan jämätkin vielä samaan mekkoon. ja vähän yksiväristä.



Nappihalkio lipsahti poikapuolelle, hups! Mutta nepparit ne olla pitää (ne uudet Prymin pihdit nähkääs). Pihtien painaumat näkyy vielä tässä vähän ikävästi.



Vähän sellainen yöpukufiilis tästä kuitenkin tuli (miks mulla tulee lähes aina tunikoista ja varsinkin raidoista?) joten helmaan laitoin vähän pussitusta. Mullahan oli tämä helmaa vaille valmiina kerran ompelukurssilla mukana ja opettajan kanssa mietittiin tuota helmaa ja hän ehdotti sitten tällaista laskostettua.
Niin kivaa vaihtelua perus kuminauhalla/framilonilla rypytettyyn!
Ja minä olin niin jumissa sen framilon-kanttaus-ajatuksen kanssa, ettei käynyt mielessäkään että sen voisi toteuttaa toisinkin.



 Kangas: Bambit Metsolaa hamstereista, raidat muistaakseni Löytö-Palasta ja yksivärinen Jofotexin luomupuuvillatrikoota
Kaava: Oma sovellus yhdistellen sieltä täältä
Koko: 98cm


Olen muuten siirtynyt ompelemaan neidille jotain 98-kokoisia vaatteita, niin kova on tuo kasvutahti nyt. Eli vähän on kasvunvaraa mukana niin tunikassa (joka nyt on ehkä lähempänä mekkomittaa) kuin leggareissakin.

Ihana sateenkaarijersey päätyi siis heti leggareiksi. Sopii tämän tunikan ja monen monen muunkin kanssa. Ihanan pehmoinen kangas muuten! Ja uusimman Ottobren leggarikaava saa kyllä kehuja, hyvin sopiva leveydeltään ja tarpeeksi pitkät lahkeetkin.
Näitä ei tullut kuvattua erikseen sen kummemmin kun päätyivät jalkaan heti. Tässä kuvassa näkyy vielä oikein korostetusti tuo kasvunvara =D


 Kangas: Sateenkaarijersey (luomua muuten tämäkin) Ikasyr
Kaava: Ropina, Ottobre 6/2012
Koko: 98cm

Ja valo on niin vähissä, että lapset pitää viedä ulos kuvattavaksi jos meinaa minkäänlaisia kuvia saada, toivotaan että tulisi pian jo lunta ja valoa :-) 
Mukavaa viikonloppua ja tervetuloa, uudet lukijat!

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Poikien juttuja

"Isommille" (5-vuotiaalle siis) pojille on minusta hyvin vähän kuoseja. Pitäisi olla sopivan lapsekas, olematta kuitenkaan liian lapsellinen ja toisaalta taas mitään pääkalloja tms ei meille tule. Tämä Sampsukan kaupunkiauto on minusta juuri passeli meidän 5-vuotiaalle isolle, mutta kuitenkin pienelle, pojalle. Jotain tällaisia lisää markkinoille kiitos!



Kangas: Kaupunkiautot Sampsukka, turkoosi trikoo Royal-tuote
Kaava: Let It Be, Ottobre 6/2010
Koko: Leveys 116cm
Kaavamuutokset: Pituutta lisää hihaan ja helmaan, tuplahiha ja nepparihalkio


Nappilista piti tehdä, jotta uudet Prymin pihdit pääsivät käyttöön. Ja ai että on nepparin kiinnitys helppoa! Ainoa hankaluus minusta on nepparin tähtääminen oikeaan kohtaan, se vaatii vielä harjoitusta.
Idea turkoosin yhdistämisestä tähän paitaan tuli taas näistä farkuista, joissa tikattavaa riitti...



Vetoketjuhalkio on ihan huijausta ja vyötäröllä on kuminauha. Turhapa niitä vetskareita ja nappeja on laittaa, kun ne housut kuitenkin puetaan ja riisutaan avaamatta niitä :-)

Kangas: Joustavaa farkkua Eurokankaan palalaarista
Kaava: Funky Boy, Ottobre 4/2012
Koko: 122cm
Kaavamuutokset: Vain nuo em vyötäröjutut



Ihanan kapoinen, ei kuitenkaan liian slimmi, juuri sopiva malli pojalle. Istuu hyvin, mutta ovat kuitenkin rennot. Kaava siis saa paaaljon kehuja, pituutta lisäsin leikkausvaiheessa lahkeisiin, mutta senkin sai leikata lopussa pois.

Sovitushöpötystä:



Aina tulee marmatettua kaikista pieleen menneistä jutuista niin paljon, että nyt on ehkä paikallaan todeta, että onnistuin! Tykkään paljon ja poikakin tykkää =)

lauantai 17. marraskuuta 2012

Villakangastakki

Huhhuh, nyt se on valmis! Syyskuun alussa ompelukurssilla aloitettu projekti, yli 2 kk tämän parissa on siis aherrettu. Varsinkin alku oli hidasta kun ei kotona oikein voinut mitään tehdä, odotella aina sitä kurssipäivää ja opettajaa sovittamaan. Sitten toki kun takki saatiin sille mallille että muokkaukset malliin oli tehty ja hihat istutettu, pystyin ompelemaan kotona ja ompelinkin, paljon.

Mutta siis, liikkeelle lähdettiin Ottobren (5/2011) villakangastakin (malli 18) kaavoista.
Hahmoteltiin tuollaiset pystysaumat etu-ja takakappaleille ja niitä muokkaamalla sitten alettiin tekemään muotoja takkiin. Alkuperäisestä kaavasta ei taida paljon olla jäljellä, huppukin vaihdettiin jostain SK-lehdestä löytyneeseen (kolmiosaiseen) kaavaan.


Ja siellähän ne vilahtelee nyt tositoimissa edellisen postauksen saappaat ja huivi =)

Voi ei, helma vinksottaa miten sattuu...
Vuorina Oslo-vuorisatiini ja välissä vielä vatiini. Kaikki kankaat Eurokankaasta.
Tuo vuorikangas oli sitten niitä vaikeimmin käsiteltäviä, luiruaa joka suuntaan. Sain vinkin laittaa vuorikangas sanomalehden päälle leikkausta varten ja se oli kyllä kultaakin kalliimpi neuvo, eihän sitä muuten olisi suoraan saanut leikattua mitenkään.


Jos joku olisi minulle kertonut tuntimäärän mikä tällaisen takin tekemiseen menee, olisin luultavasti jättänyt tekemättä (tai sitten en olisi uskonut ja tehnyt kuitenkin). Kaikki harsiminen, sovittelu, muokkaaminen, tukikankaiden (paljon tässä takissa) silittely ja muu vie ihan uskomattoman paljon aikaa varsinaisen leikkaus- ja ompelutyön lisäksi.

Kaikesta työstä huolimatta, nyt on vähän sellainen  plääh-fiilis.
Se ei ole täydellinen.
Jokin mättää.
En osaa sanoa mikä.
Ensin tuli mieleen tuo pituus, olisiko sittenkin pitänyt tehdä pitempi? Toisaalta pituus on tarkalleen mietitty ja päätetty toisen mieluisan takin pituuden perusteella. En tiedä.
Vai onko se vain tämä stressaava takki-joka-ei-valmistu-koskaan-vaikka-ompelen-niin-paljon-kuin-ehdin-projekti ja sen loppuminen vihdoin vai mikä.

tiistai 13. marraskuuta 2012

Saappaat

Sain iki-ihanat saappaat synttärilahjaksi (tai siis sponsorin kenkäkauppaan, kiitos äiti :-)) 
Valitsin sitten hieman erikoisemman väriset sen totutun mustan sijaan. 
Niinjoo, mitäs ne saappaat sitten tekee käsityöblogissa? No niihin piti saada tietysti sopiva huivi.


Etsiskelyistä huolimatta täydellisen värinen lanka on edelleen saamatta, saappaiden väri kun on hieman keltaiseenkin taittava ruskea, oli liian ruskeita ja liian keltaisia lankoja.
Päädyin sitten Puroon, vaikka olen vannonut etten tuosta langasta sen surkean kestävyyden takia enää mitään neulo. Mutta värisävyt sopivat nyt niin hyvin saappaiden kanssa, että tällä mennään kunnes löydän sen täydellisen värisen huivilangan :-)


Malli: Honey Cowl
Lanka: Novita Puro, väri retro
Kulutus: 2 kerää eli noin 100g
Puikot: 6mm

Mallia ei ehkä tunnistaisi heti samaksi, niin eri ilmeen tekevät isommat puikot ja langan raidoitus. Yksinkertainen malli, pyörönä tehty tuubihuivi, valmistuu nopsaan.


sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isänpäivä

Täällä ollaan vaikka blogissa on ollut hiljaista! Oma villakangastakki josta varmaan olen maininnutkin jo useaan kertaan, on työllistänyt niin paljon, ettei muuhun ole ollut aikaa.
Mutta isänpäiväksi tietysti piti jotain itsetehtyä saada paketteihin :-)
Meijän isi sai puhelinpussukan ja pipon:




Pipo ihan perusmallinen perusharmaa Jofotexin velourista, vuorina Majapuun raidallinen merinovillainterlock.

Puhelinpussukkaan lapset valitsivat värit ja painoivat itse tähtiä. Hyvin onnistui 2- ja 5-vuotiailta! Toki joissain kohdin väriä karkasi vähän sinne kuulumattomille paikoille, mutta hienosti kyllä tekivät ja mielekästä puuhaa oli :-)

Itsellenikin tein pussukan ensin kokeiluversiona jotta sain mietittyä nuo saumat niin että jäävät kaikki piiloon ja mittasuhteet kohdilleen.



Pappa, oma isäni, sai villasukat:



Malli: Novitan sukkalehdestä muokattuna mieleiseksi
Lanka: 7 veljestä harmaa sekä pätkävärjätty mikässeonnimeltään
Puikot: 3,5mm
Kulutus: 128g

Minusta tuo pätkävärjätty lanka menee hyvin näin raidoitettuna, yksistään käytettynä en oikein tykkää.

Sukat liittyvät minun tämän syksyn projektiin opettele-neulomaan-sukat. Ihan tosi, en osaa neuloa sukkia, aina joku kohta mättää ja olenkin vältellyt sukkien tekoa viimeiseen asti. Nyt olen päättänyt perehtyä asiaan ja opetella! Ja monta oivallusta onkin jo tullut. Ja monet sukat. Katsotaan jos laitan syksyn sukat sitten yhteen postaukseen kaikkine oivalluksineen; yksittäisiä perussukkia ei viitsi tänne postailla :-)

Ihanaa isänpäivää kaikille! Ja pian palataan, sen villakangastakin kanssa =)