tiistai 28. helmikuuta 2012

Keskeneräisiä valmiiksi

Hahtuvalapaset, neulottu jo jokin aika sitten, ovat odotelleet viimeistelyä.
Vielä ehtivät tälle talvelle/keväälle käyttöön!
Pojalle tähtiä:

Malli: Peruslapaset, huovutettu 60 asteessa pesukoneessa
Lanka: Hahtuvalanka (Tapion kauppa?)
Kulutus: 54g
Puikot: 4,5mm

Ja tytölle sydämiä:



Malli: Peruslapaset, huovutettu 60 asteessa pesukoneessa
Lanka: Drops Baby Merino, vaaleanpunainen ja ruskea;  hahtuva (Pohjolanpässi)
Kulutus: Baby Merino 10g, hahtuva 20g
Puikot: 4,5mm


Tytölle kevätpipo:



Malli: Swirl Hat (Ravelry)
Lanka: Drops Alpaca, kirsikanpunainen
Kulutus: 27g
Puikot: 3mm
Koko: 12m-2y

Sovituskuvaus: Ääh, lakki ei ole korvilla... No nyt se on silmillä... Ja sekunnin päästä heitetty nurkkaan...

torstai 23. helmikuuta 2012

Sitä, tätä ja tuota

Viime päivien valmistuneita:

Karavaanarihuppari pojalle. Täma karavaanari ei oikein iske kankaana, mutta valmiina vaatteena ihan ok.
Ikasyrin salaisesta paketista joulun alla tätä tuli interlockina ja nyt tammikuun salaisesta jerseynä. Huppu on jerseytä ja muuten interlockia, ei ainakaan minua haittaa yhtään :-)
Perushuppariksi tämä kaava oli kyllä hyvä. Pääntie, joka yleensä on joko liian suuri tai liian pieni, oli tässä juuri sopiva ja tykkään tuosta miten hupun reunat menee limittäin edessä.



Kangas: Ikasyriltä
Kaava: Pistache Chocolate, Ottobre 4/2009
Koko: 116cm
Kaavamuutokset: helmaan +hihoihin resorit
Millään poseerauskuvilla en viitsinyt väsynyttä poikaa alkaa kiusaamaan, joten tässä leikkien keskeltä (surkea) otos
Sitten hihaton paita pojalle. Ensin epäröin josko tämä kangas kelpaa hänelle, mutta hänpä pyysikin itse tästä paitaa. 



Kangas: lammastrikoo vaihtarina Pikkukiiskeltä
Kaava: vanhasta SK:n peruspaitakaavasta muokattu
Koko: 122cm (116cm lienee lähempänä todellista)

Ja vielä itselle virkatut tossut.
Lanka oli ohuempaa kuin ohjeessa, joten muutoksia tuli aika paljon.
Helppo, nopea ja sievä malli!





Lanka: Novita tico tico, lila-rosa
Kulutus: 28g
Virkkuukoukku: 3mm
Koko: 39

maanantai 20. helmikuuta 2012

Vielä villaista

Monessa blogissa on vilahdellut jo kesävaatteita ja täällä vielä neulotaan villaisia :-)
 
 
 
Mutta nämä tulivat tarpeeseen. 
Pojan vanhat villahousut olivat kamalan näköiset ja paikatakkin piti jo. Ja voi sitä tuskailua leveiden lahkeiden kanssa kun myttääntyvät haalarin alle... Uusille oli siis tilausta. Johonkin tarkoitukseen olen joskus ostanut useamman kerän petroolinsinistä isoveljeä (ei kyllä mitään muistikuvaa mihin nämä oli ajateltu, hmm...) Siniselle kaveriksi hain yhden kerän pirteää vihreää ja omasta päästä neuloskelin pyörönä, välillä sovitellen.
Lahkeessa oleva apina on tehty jälkikäteen pistelemällä.
 
 
Malli: Oma. Apina Novitasta (kevät 2012)
Lanka: Novita Isoveli, petrooli ja kirkas vihreä
Kulutus: 271g
Puikot: 5mm
Koko: 120cm
 
Ja sitten tytölle kauluri Ravelrystä löytyneellä ohjeella ja täytyy sanoa että olipahan kyllä ajatuksella tehty malli. Lyhennettyjä kerroksia oli paljon, niskaosa nousee korkeammalle, etu"lappu" on pidempi kuin takana... Eli hyvin muotoiltu kauluri. Ja ettei hienot muotoilut menisi ihan hukkaan, jotain merkkiä pitää olla jotta muutkin kuin minä osaa pukea kaulurin oikeinpäin. Niskasaumaan taakse vedin näkyvän langan merkiksi, mutta merkkilangoilla on taipumus muuttua miehille näkymättömiksi, joten laitoin vielä napit eteen. Mukava jämälankatyö, valmistuu yhdessä illassa!


Malli: Heartwarmer (Ravelry)
Lanka: Drops Alpaca, kirsikanpunainen, kaksinkertaisena
Kulutus: 46g
Puikot: 4mm
Koko: 1-2v ohjeessa, on kuitenkin reilumpi 


keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Stockholm scarf

Näin Hillankukka -blogissa tämän ihanuuden joka piti heti saada itsellekin.
Ei kun punnitsemaan kaikki kaapista löytyneet Alpaca-kerät ja löytyi riittävä määrä, joten malli pääsi heti puikoille. Alpacastahan löytyisi vaikka mitä ihania värejä, mutta tämän luonnonvalkoisen valitsin ihan siitä syystä että pääsisin samantien neulomaan ja nämäkin jämäkerät käytettyä.


En tehnyt ihan niin korkeaa kuin ohjeessa, tässä on noin 23cm korkeutta. Tämä menee vaikka kolmekin kertaa kaulan ympärille jos haluaa tiiviimmän ja lämpöisemmän huivin. Ja on niin ihanan pehmeä!



Lanka: Drops Alpaca, luonnonvalkoinen
Kulutus: 100g
Puikot: 6mm
 
 

tiistai 14. helmikuuta 2012

Haaste

Hyvää ystävänpäivää kaikille!

Tämä tuore blogisti on erittäin otettu ensimmäisestä noteerauksesta blogimaailmassa. Sain Kytken ja kokeilen -blogin Rusinalta haasteen nimetä 4-5 mielenkiintoista blogia, joissa on alle 200 lukijaa.
Tuohon kategoriaanhan mahtuu paljon ihania blogeja, mutta tällaisena sekatyöläisenä haluan nostaa esille monipuolisia kädentaitajia. Näissä blogeissa kulutetaan sekä lankaa että kangasta ja mahdollisesti vielä jotain muutakin :-)

-Maiskun mutinat
-NauravaNappi
-AnSa
-Irinka itseteossa

maanantai 13. helmikuuta 2012

Autohuppari

Tämä hupparikaava on odottanut toteutusta jo jonkin aikaa, samoin kangas. Tätä ihanaa sydänautoa sain ensin vaihtareilta, sitten vielä lisää Ikasyrin salaisesta paketista joulun alla.
Kaavassa kiehtoi tuo vetoketju raglansaumassa, muuten ihan perushupparikaava.

 
Kangas: sydänautovelour, osa Ikasyriltä ja osa vaihtarina Pikkukiiskeltä
Kaava: Autohuppari, Ottobre 4/2007
Koko: 116cm
Kaavamuutokset: helmaan pituutta +5cm, hiha yhdestä osasta (kaavassa etu- ja takahiha), helmaa ja hihaa kavennettu, resorit kapeammat

Vuori on vain hupussa ja ohjeessa sitä ei (eikä vetoketjuakaan) ommella pussiin. Pyöritin ja pyöritin yrittäen miettiä miten sen (ja vetoketjun) saisi ommeltua niin ettei saumat jää näkyviin, mutta en keksinyt. Jos jollain on tästä kokemusta, kuulisin mielelläni vinkkiä!

Miten te muut saatte onnistuneita otoksia lapsista? Se on meillä niin vaikeaa! Sorruin jo lahjontaankin, mutta sekään ei riittänyt :-)






Sitten, posti toi tänään minanamnbandilta tilaamani merkit, heti piti tietysti testata ja tähän huppariin kokeeksi surautin ensimmäisen oman merkin. Onhan se kiva jättää jokin merkki tekijästä vaatteeseen, kun ne jossain vaiheessa kiertoonkin lähtevät :-)



torstai 9. helmikuuta 2012

Syherö

Käsityösivistyksessäni oli salomonin solmujen kokoinen aukko. Olin ajatellut virkata huivin kyseisellä tekniikalla ja viime viikolla ilmestyneessä Novitassa oli sellainen tehty, ja mikä hauskinta, tuota polku-lankaa minäkin olin yhtenä vaihtoehtona ajatellut, kun sitä tuolla kaapissa oli. Hassu sattuma siis.

Lanka näytti sellaiselta violettisävyiseltä, liukuvärjätty, kiharainen lanka (siitä syherö-nimitys). Alkuun siis näytti ihan hyvältä


Kun päällimmäinen kerros kerältä oli virkattu, sieltä alkoi paljastua vaikka mitä värejä...



keltaista, sinistä, punaista... En tykkää. Liian raidallinen, liian paljon irrallisia värejä, ilman yhdistävää tekijää. Sinnillä tein kuitenkin loppuun asti. Jos olisin keskeneräiseksi jättänyt, se olisi sellaiseksi myös jäänyt.

Poika 4 vee toimi muuten valokuvaajana! Tässä huivi aseteltu niin kuin lehden kuvassakin oli ja yllätyin sen lämmöstä, ei uskoisi että noin verkkomainen voi olla niin lämmin!

Malli: Virkattu salomoninsolmuhuivi, Novita kevät 2012
Lanka: Novita polku, punajuuri
Kulutus: 103g
Virkkuukoukku: 3mm


Tämä kuvaa ehkä paremmin huivin käyttöäni, mytättynä ja solmittuna =)

Huivi pääsi nyt kaappiin odottamaan josko tiemme jonain päivänä kohtaisivat ;-)

Mitä opin?
-Liukuvärjättyä lankaa hankkiessa pyrin löytämään kuvaa isommasta neulepinnasta jotta kaikki värit paljastuvat.
-Tekemään salomoninsolmuja

Aina ei kaikki onnistu, mutta tätä ei jäädä murehtimaan, uusi projekti on jo puikoilla hyvällä alulla, siinä ei (uskoakseni, toivottavasti) voi mikään mennä pieleen :-)

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pilvihaalari

Haalareista on tullut yksi meidän (vai minun?) suosikkivaatteista, mukavat käyttää varsinkin näin talvella. Pilvivelouriset mustikkahaalarit tällä kertaa.
Miten mä en muistanut mitä muutoksia kaavaan pitäs tehdä, lisäsin vain yläosaan pituutta (5cm ja sekin oli vähän liikaa). Olisi saanut myös kaventaa hieman ja lahkeita lyhentää. Voi olla että otan vielä resorit pois ja laitan kuminauhan lahkeeseen, nyt nuo menee tuolla lailla että resorit kääntää sisäpuolelle.
Kasvunvaraa siis riittää pituudesta ja leveydestä =)



Kangas: keltaoranssi JNY:n pilvivelour
Kaava: Mustikka-haalari, Ottobre 6/2009
Koko: 92cm

Sovituskuvista ei meinannut tulla tällä kertaa mitään, heilahtaneita kuvia, puolikkaita tyttöjä, varjoja jne. Mutta tässä muutamia :-)



lauantai 4. helmikuuta 2012

Housuja ja applikointiharjoituksia

Tässä tulee akuuttiin (ja jatkuvaan, miten se kasvaa niin vauhdilla?) pojan housupulaan vähän paikkausta.Velourisia perushousuja on tullut tehtyä pojalle niin paljon, että hän jo tuossa syksyllä kuittasi uusista housuista vain "ai tällaset taas". Mutta kun ne on vaan niin hyviä. Jotain pientä lisää piti keksiä. Applikointiharjoituksia siis ja vähän uutta malliakin testissä.



Tähtiä toisiin ja Oktonauttien Peso toisiin housuihin. Nämä siis niitä "ai tällaiset taas" -housuja. Ja nyt kelpaa kuulemma! Innostunut vastaanotto sai hetkeksi unohtamaan applikointiturhautumiseni. Juu tiedän että harjoitus tekee mestarin, mutta kun olen enemmän mullehetikaikki -tyyppiä niin nämä harjoituskappaleet syövät kyllä naista, miks ei vois jo oppia : /





Velourhousut
Kangas: Mesänvihreä velour ja resori Metsolasta, omenanvihreä Kangastukusta
Kaava: High Jump, Ottobre 4/2011
Koko: 116 (122cm)
Kaavaa on muokattu taskujen, vyötärön ja resorien osalta, pituutta lisäsin nyt 5cm lahkeisiin eli todellinen koko lienee lähempänä 122 cm.

Uusimman Ottobren hyvännäköinen housukaava pääsi myös testiin, kaavan nimikin lupaili jo paljon. Ja uusiin kaavakokeiluihin kierrätysmatskut sopii hyvin, vanhat housuni tällä kertaa. Taskuihin asti ei ihan riittänyt :-) Tämä malli sisälsi paljon uutta minulle; valehalkio, reisitaskut.. Poika sai itse valita napit tai nepit ja päätyi sitten oransseihin kam-neppeihin. Pieni Iso asia, housut on paljon mieluisammat kun on itse saanut vaikuttaa lopputulokseen!
Kaava on hmm.. aika slim fit. Lahkeet on kapoiset ja yläosa taas aika reilu hoikalle pojalle. Vähän silmä vaatii tottumista, mutta ihan jees. Voisin kuvitella tekeväni tällä kaavalla vielä lisääkin housuja, olis vähän jotain erilaista niihin "ai tällaiset taas?" -housuihin. Pienin kaavamuokkauksin tosin seuraavalla kertaa.

Kangas: Harmaa ohut college kierrätetty minun vanhoista housuista
Kaava: All-time Favorite, Ottobre 1/2012
Koko: 116

perjantai 3. helmikuuta 2012

Lina

Viime keväänä neuloin itselleni iki-ihanan Lina-pipon. En tiedä mitä tapahtui, oliko liian isot puikot vai huono lanka vai missä vika kun se lörpsähti käytössä liian isoksi, pesu kyllä auttaa aina hetkeksi, mutta kohta se on samanlainen. Harmistukseeni ei tietenkään auta mikään muu kuin uusi Lina.
Yhden lankalaatikon pohjalta löytyi pari vajaata kerää nimetöntä lankaa. Varma en ole, mutta vahva epäilys on että olisi Nallea. Toisaalta luulin kyllä jo neuloneeni kaikki nallet pois. Joten arvoitukseksi tämä taitaa jäädä.


Lanka: Novita Nalle (?), tumman ruskea
Kulutus: 47g
Puikot: 3mm